Skip to main content

Manja S

Manja S's Public Library

Jan 27, 16

Het verzamelen en beschikbaar stellen van genealogische onderzoeksresultaten behoort sinds 1945 tot de kernactiviteiten van het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG). Dankzij de computer verschuift het aanbod van genealogische gegevens steeds meer van papier naar digitaal.
De ontwikkelingen op dat gebied gaan razendsnel. Dat kan nadelige gevolgen hebben voor de toegankelijkheid van digitale genealogische gegevens. Daarom heeft het CBG zich tot taak gesteld om ook in het digitale domein de centrale rol te blijven vervullen als duurzame verzamelaar, beheerder en aanbieder van stamboomgegevens.
Tot dat doel werd in 2010 door het CBG een speciaal e-Depot gelanceerd: StamboomNederland. StamboomNederland heeft vooral een depotfunctie. Het onderbrengen van digitale stamboomgegevens gaat het makkelijkst via de import van een gedcombestand.

Jan 27, 16

Stamboomonderzoek kun je op vrijblijvende basis doen. Als je het serieus wilt aanpakken of een gerichte vraag hebt over personen of een familie uit het verleden, is het handig meer te weten over stamboomonderzoek.

Jan 26, 16

Geschiedenis in de buurt, vlakbij huis. Dat biedt deze startpagina. Veel historische verenigingen, heemkundige kringen, oudheidkundige genootschappen en stichtingen doen hun best zoveel mogelijk over de eigen plaats of streek te weten te komen, te verzamelen en door te geven aan leden en belangstellenden. Meer weten over een regio of plaats? Hier kunt u het vinden.

Jan 26, 16

Bidprentjes kunnen voor een genealoog zeer waardevolle informatie bevatten. Inmiddels zijn er al vele websites die hun verzameling online hebben.

Jan 26, 16

Genealogie Startpagina het online startpunt voor Stamboomonderzoek ook wel genealogie genaamd.

Oct 06, 15

The USCIS Genealogy Program is a fee-for-service program that provides researchers with timely access to historical immigration and naturalization records of deceased immigrants.

Oct 06, 15

Citizenship & naturalization records involve an alien's application for citizenship into a given country. An application could have been filed in a different court than where citizenship was awarded, which typically came at least five years later. The Naturalization - Originals collection are browse-able images of original applications. The Naturalization - Indexes collection will indicate the court and certificate number, so you can write to the courthouse and request a copy of your ancestor's completed application.

Oct 06, 15

United States Naturalization Online Genealogy Records
This is collection of links to Naturalization databases and collections for the United States.

Oct 06, 15

What is Online here?
Get details on naturalization records and the process. Also, you can do a search to see what naturalization microfilm is available from us and at which facility nationwide.

Jan 30, 15

Welkom op meest uitgebreide Internet gids op het gebied van genealogie, stamboom, familienamen en archieven! De stamboomgids is een portal van genealogische websites. Een site voor genealogen en door genealogen. Alle stamboom relevante websites (11.908) z

Jan 30, 15

Neben den schon in grosser Zahl vorliegenden gedruckten Ortsfamilienbüchern wird es in Zukunft immer mehr Online-Publikationen dieser erfassten Daten geben.

Jan 02, 15

Ter ondersteuning van uw genealogisch onderzoek

Nov 17, 14

Het Archieven Portaal Europa geeft toegang tot informatie over het archiefmateriaal van verschillende Europese landen, plus informatie over archiefinstellingen verspreid over het hele continent.

Nov 16, 14

Open Archieven is een proof of concept door Coret Genealogie die de mogelijkheden toont van het gebruik van open data en services. Het doel is een gebruikersvriendelijke, op open standaarden gebaseerde, meertalige website te realiseren die zowel op smartphone, tablet als laptop en PC goed toont (responsive design). Door zowel services te bieden als te gebruiken wordt samenwerking en hergebruik gestimuleerd.

Oct 27, 14

Online Familieberichten is een Nederlandse website met familieberichten uit de landelijke kranten inclusief Overlijdensberichten. bidprentjes en begrafenis aankondigingen, die dagelijks door een team van vrijwilligers wordt onderhouden.

Oct 07, 14

Aangemaakt door H.C. Zorn met hulp van velen vanaf de jaren 1986 tot heden. Het bestand omvat gegevens van 123.748 personen, bijna allen geboren in of om Twente, en vóór 1812. De gegevens zijn voor circa 90% verkregen uit primaire bronnen. Daarnaast is gebruik gemaakt van gepubliceerde genealogieën en vooroudertabellen (kwartierstaten) van onder anderen de leden van de afdeling Twente van de Nederlandse Genealogische vereniging; de bronnen zijn vermeld.
Het bestand is te beschouwen als een –nog lang niet volledige– reconstructie van de bevolking van Twente vóór 1812. Gelegde relaties berusten vaak op vermoedens, genealogen dienen daarom alle gegevens aan de bronnen te verifiëren ! Bovendien is het mogelijk dat daar nog aanvullende informatie te vinden is.

1 - 20 of 35 Next ›
20 items/page

Highlighter, Sticky notes, Tagging, Groups and Network: integrated suite dramatically boosting research productivity. Learn more »

Join Diigo