Skip to main contentdfsdf

Mettesanggaard's List: Projektarbejde

  • Ideen med DIIGOBRUG

    + instruktionsvideoer

  • Arbejdet med at søge viden og information er centralt i mange studieopgaver. Det er vigtigt at have en struktur, så man ikke bare søger tilfældigt rundt og glemmer det man en gang har læst. Envidere er nettet både en gave - men også en faldgrube - hvis man ikke forholder sig kritisk til det, man læser. Derfor er det godt at angive, hvad man rent faktisk har læst og også tage stilling til indholdet.

    Tjenesten Diigo kan bookmarke. Man kan oprette en liste, som man kan bruge til at samle bogmærker til relevante sider. Man kan på disse sider markere indhold, samt skrive "sticky" notes til indholdet. Derudover kan man skrive noter på selve Diigo, som man også kan tilføje listen - på den måde kan man få en komplet litteraturliste - der ikke kun indeholder de obligatoriske oplysninger - men også holder styr på indholdet og dets relevans.

    Listen kan offentliggøres, så læreren med et link får adgang til den.

  • Websites

    Her er de websites, jeg har besøgt. jeg har markeret det, jeg har læst og skrevet noter om relevans, kildekritik m.m.

      • nternettet er ikke den eneste informationsmulighed.
         Det er fyldt med stof, men også svært at overskue og en tidrøver.
         Søg først informationer på biblioteket, i opslagsværker, eller hvor din opgave fører dig hen.
         Find en ekspert på området, som du kan spørge. 
      •  
      •  Søg ikke bare i blinde på Internettet.
         Gør dig klart, hvordan du kan indsnævre din søgning.
         Vær klar over, at alt stof fra udlandet vil være på engelsk.
         Print ikke bare det hele ud, men se om det er det rigtige. 
      •  
      •  Afgør sammen med din vejleder, om du har nok materiale.
         Bliv ikke ved med at finde nyt materiale. Du kan nemt drukne i det.
      • Om faldgruberne på internettet. Det er ikke eneste informationskilde og det gælder om ikke at printe løs...

        Igen EMU som må regnes for at være troværdigt og brugbart, idet det passer til projektarbejde på 7. - 10. klassetrin

    • Internettet er ikke den eneste informationsmulighed.
      Det er fyldt med stof, men også svært at overskue og en tidsrøver.
      Søg først informationer på biblioteket, i opslagsværker, eller hvor din opgave fører dig hen.
    • Diigo gør internettet overskueligt

      Stine Skaarup er taget til Rytterskolen ved Randers for at præsentere en lille bid af portalen i to fysiktimer i 8. B. Eleverne skal arbejde i programmerne Diigo og Wordpress.

      De søger efter eksempler på grøn teknologi på internettet, og når de finder en interessant side, kopierer de adressen - URL'en - ind i Diigo. Eleverne giver bogmærket titel og tags - nøgleord - så de kan huske, hvad siden handler om. På den måde kan de overskue resultaterne af deres søgning.

      "Det smarte ved Diigo er, at I kan se hinandens bogmærker. I samler altså ikke bare bogmærker til jer selv, men til hele klassen", siger Stine Skaarup og scroller ned over skærmen på smartboardet for at vise eleverne deres samlede produktion.

      Klassens fysiklærer, Mette Fjeldsted, er imponeret. Både over værktøjerne og over, at eleverne bare går i gang med at bruge dem.

      "Man kan finde millioner af sider på nettet, så det er rart med et værktøj til at indkredse dem, der er relevante. Men det er lige så vigtigt, at redskabet er gratis. Hver gang der kommer noget nyt, er vi nødt til at spørge, hvad det koster, for vi skal spare og spare", siger hun.

      • Ja det er bare smart - at man også kan dele bogmærker. Min ide er dog at man kan dokumentere sine søgninger og lave de nødvendige refleksioner desangående. Har nogen mon fået øje på det?

        Denne nyhed kommer fra folkeskolen.dk som også må siges at have en god troværdighed. Kommentaren baseres på en virkelig hændelse.

  • Printet litteratur

    Her er de bøger, jeg har læst

  • Læser eleverne en bog, kan denne beskrives i en note. Hvad man har læst, noter - og hvad det kan bruges til.

    Læst side 2-7

    Det handler om....

    Det er relevant i forhold til....

  • Diigo Taxonomi

    Et redskab til undervisningsdifferentiering

  • Jun 28, 13

    Diigo taxnomier:

     

    1. Huske  (lliste, beskrive, lokalisere, navngive): Bogmærke besøgte sider. Tilføje dem til en liste. Highlighte læste passager. Give bogmærket en beskrivende titel. (For karakterniveau 00-02)
    2. Forstå (Fortolke, opsummere, genfortælle, klassificere): Tilføje en opsummerende beskrivelse af bogmærker i feltet "Description". Give bogmærker relevante tags. (For karakterniveau 4)
    3. Analysere (sammenligne, organisere, attribuere, strukturere): Tilføje flydende sticky notes til læste afsnit, der redegør kort og præcist for afsnittenes indhold og deres brugbarhed i forhold til emnet. Organisere listen med bogmærker ved at give den overskrifter og tilføje noter. Organisere bogmærkerne efter brugbarhed og relevans. (For karakterniveau 7)
    4. Evaluere (Kritisere, dømme, overvåge): Tilføj en sticky note med en egentlig kildekritik af den pågældende hjemmeside. (For karakterniveau 10-12)

     

     

  • Aug 02, 13

    Her kan du se, hvad du skal kunne....

  • Jun 28, 13

    Vil anvende denne taxonomi til at lave en Diigo taxonomi - så eleverne kan bogmærke på forskellige niveauer alt efter evne.

1 - 14 of 14
20 items/page
List Comments (0)