Skip to main contentdfsdf

Mihai Brav's List: TGN 6 - Corectarea Hipermetropiei - blogger

  • Jun 25, 15

    "Chirurgia refractivă este cea mai modernă metodă de a scăpa definitiv de ochelari sau lentile de contact, mai exact corectează defectele de refractie ale ochiului, ce apar prin modificări ale corneei şi/sau cristalinului. Viciile de refracţie corectate prin aceste metode includ miopia, hipermetropia si astigmatismul.
    Hipermetropia

    Corneea şi cristalinul exercită o deviaţie prea slabă a razelor luminoase, formând o imagine clară intr-un punct situat în spatele retinei, nu exact pe retină, unde ar fi trebuit.

    Din acest motiv, imaginea percepută este difuză, hipermetropia manifestându-se prin obosirea rapidă a ochilor la privirea obiectelor apropiate. Un hipermetrop va vedea difuz obiectele apropiate. Pentru hipermetropie, dioptriile vor avea o valoare pozitivă.
    Hipermetropia se corectează prin laser cu destulă precizie până la 5-6 dioptrii. Pentru dioptrii mai mari de +6 există alte metode de scădere a numărului de dioptrii. "

  • Jun 19, 15

    "Hipermetropia poate fi tratata prin mancare sanatoasa.Alimentele naturale joca un rol important, în special daca sunt bogate în vitamina A, vitaminele B, vitamina C, E si zinc. Aceasta este primul pas pe care este bine sa il faci daca ai hipermetropie.

    "Hipermetropia este o anomalie oftalmologică specifică persoanelor trecute de vârsta de 40 de ani. Aceasta apare ca urmare a proceselor naturale de îmbătrânire, de pierdere a elasticităţii ţesuturilor şi de atrofiere a acestora, fapt valabil şi în cazul elementelor oculare.   Ce este hipermetropia   Hipermetropia este o afecţiune oftalmologică şi constă în incapacitatea de a focaliza obiectele din proximitate sau depărtare din cauza unor modificări apărute la nivelul corneei şi cristalinului (ex: aplatizarea corneei). Corneea şi cristalinul (numite şi lentile oculare) oferă permeabilitatea razelor de lumină focalizate pe retină, care sunt mai departe trimise la encefal. Însă odată cu trecerea timpului claritatea şi rigoarea acestora se deteriorează, modificându-şi diametrele şi formele. Ochiul îşi pierde capacitatea de acomodare, iar valoarea dioptriilor creşte. Astfel se instalează hipermetropia. Mai clar fie spus, persoanele care suferă de hipermetropie  au vederea înceţoşată, pot focaliza clar obiectele aflate la depărtare, dar le plasează într-un plan mult mai apropiat decât sunt ele în realitate."

  • Jun 19, 15

    "Persoanele cu hipermetropie vad neclar la toate distantele si trebuie sa depuna constant efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la incordare, dureri de cap si oboseala oculara.


    Care sunt cauzele?

    Hipermetropia apare atunci cand ochiul este in mai scurt decat in mod normal. Acest lucru face ca razele de lumina sa nu fie focalizate pe retina ci in spatele acesteia. Este o conditie de obicei mostenita.

    Care sunt simptomele?

    Hipermetropii, pentru ca vad neclar la toate distantele trebuie sa depuna constant efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la incordare, dureri de cap si oboseala oculara. De fapt, nou nascutii si copii sunt in mod obisnuit usor hipermetropi; pe masura ce cresc, cresc si ochii lor si se alungesc, astfel ca aceasta conditie se corecteaza de la sine, in general pana la varsta de 7 - 8 ani. Totusi, unii tineri la care nu se corecteaza acesta hipermetropie, nu sunt constienti de acest lucru, deoarece pot acomoda si focaliza corect (datorita flexibilitatii cristalinului) fara a avea nevoie de ochelari sau lentile de contact.

    Cum se poate trata?

    Persoanele care sufera de hipermetropie isi pot corecta vederea c u ajutorul ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact."

  • Jun 19, 15

    "Astigmatismul hipermetropic compus reprezinta o tulburare de refractie a globului ocular si se manifesta prin plasarea celor doua focare ale aceleiasi imagini in spatele retinei. Este o afectiune care apare ca si cauza a astigmatismului netratat in timp util. Numarul persoanelor care sufera de astigmatism hipermetropic este mai mic, fata de cele care sufera doar de astigmatism sau hipermetropie.

    De aceea, poate te gandesti ca nu este posibila vindecarea astigmatismului hipermetropic, insa acest lucru nu este chiar asa. In fond, toate afectiunile oculare au aceeasi cauza, si anume tensiunea oculara. Singura diferenta pentru astigmatismul hipermetropic compus este ca tensiunea din ochi este mai puternica, din cauza ca nu se elibereaza corespunzator. 

    Vindecarea astigmatismului hipermetropic compus este posibila, la fel ca si pentru alte afectiuni oculare. Vindecarea depinde de un tratament natural, tratament care permite eliberarea tensiunii din muschii oculari. Odata ce se elibereaza aceasta tensiune, vederea se imbunatateste si incepe vindecarea astigmatismului hipermetropic compus."

  • Jun 19, 15

    "Probabil ai auzit ca hipermetropia se vindeca. Insa stiai ca hipermetropia se poate vindeca nu doar la adulti, ci si la copii? Metoda de tratament natural pentru a se vindeca hipermetropia poate fi aplicata si pe copii. Mai mult, aceasta metoda este mult mai singura decat alte metode prin care se trateaza sau se corecteaza hipermetropia. Pentru copii, este mult mai greu sa fie supusi unei operatii laser, iar purtatul ochelarilor de cand sunt mici nu este cea mai buna solutie.

    Hipermetropia la copii

    Ce semne tradeaza un defect de vedere la copii?

    Daca copilul dvs. nu poate mentine un contact vizual sau daca pare ca nu vede,trebuie sa consultati un oftalmolog.O incrucisare constanta a ochilor sau o deviatie spre inafara a unui ochi este anormala;oricum,majoritatea bebelusilor mai incruciseaza ocazional ochii in primele luni de viata.Bebelusii mai mari de 3 luni pot de obicei sa urmareasca un obiect cu ochii pe masura ce se deplaseaza in campul vizual.Puteti testa asta tinand un obiect colorat,o jucarie sau o minge,in fata copilului pana cand il vede.Apoi,incet,miscati obiectul si urmariti cum se misca ochii copilului.Fiti atenti sa evitati jucariile care fac zgomot(ar putea fi atras de sunetele emise de acestea).

    Multi copii se nasc cu hipermetropie dar unii dintre ei se vindeca o data cu alungirea globului ocular data de cresterea organismului.

    Amintiti-va ca copilul dvs. poate avea o problema oculara chiar daca nu se plange sau nu prezinta semne neobisnuite.Copiii cu un istoric familial de probleme oculare trebuie verificati devreme pentru prezenta unor probleme similare.Medicul pediatru va realiza o evaluare a vederii dar o examinare detaliata este facuta de medicul oftalmolog.

    Sursa: http://www.oftalmix.ro/intrebari_raspunsuri/ce-semne-tradeaza-un-defect-de-vedere-la-copii_17

    Hipermetropia apare inca din copilarie, dar cresterea globului ocular si alungirea lui corecteaza afectiunea. Daca hipermetropia nu se corecteaza pana la varsta de 9 ani, atunci cand ochiul se opreste din dezvoltare, vederea se poate totusi pastra nemodificata prin acomodare.
    Copii a caror hipermetropie nu se corecteaza prin acomodare, pot necesita ochelari sau lentile de contact. La adulti se indica chirurgie care sa modifice forma corneei sau sa inlocuiasca cristalinul.
    Hipermetropia poate trece neobservata pana la varsta de 40 de ani, dar dupa aceasta varsta muschii care controleaza contractia cristalinului devin mai putin eficienti. Scaderea flexibilitatii cristalinului va scadea abilitatea de focalizare. Rigidizarea cristalinului se numeste presbiopie.
    Pe masura ce hipermetropia avanseaza, atat vederea la distanta cat si cea la apropiere sunt afectate si vor necesita corectare.

    Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-vedere/hipermetropia_372

    Trebuie sa stiti ca VICIILE DE REFRACTIE SE MOSTENESC in proportie de peste 70%. Parintii purtatori de ochelari (unul sau ambii parinti) au o mare probabilitate de a transmite copiilor lor viciul de refractie respectiv, deci cel mai probabil copiii lor vor avea acelasi viciu de refractie sau chiar unul mai mare (vor fi purtatori de ochelari). Exista probleme deosebit de importante in aceasta privinta si lucrurile trebuie tratate cu o mare seriozitate deoarece nediagnosticarea viciilor de refractie la timp pot duce la un handicap vizual definitiv.

    Este in primul rand important de stiut ca viciul de refractie pot afecta unul sau ambii ochi. Este mult mai grava situatia in care un singur ochi este afectat deoarece este ASIMPTOMATIC (nu are simptome). Vorbim acum de copiii de 3-4 ani, care nu au nici o modificare a aspectului ochilor. Totul pare absolut normal, copilul se comporta normal din punct de vedere vizual, nu se apropie de obiecte, carti de colorat, televizor, calculator etc. si pare a nu avea nici o problema. NU AVEM CUM SA STIM CA UN COPIL NU VEDE BINE CU UN OCHI DECAT IN URMA UNUI CONSULT DE SPECIALITATE, dupa ce medicul oftalmolog ii ia vederea cu fiecare ochi in parte (si celalalt acoperit). Acest examen TREBUIE facut oricarui copil de 3-4 ani, oricat ar parea el de normal. Repet, ma refer acum la copilul care nu are nici o modificare a aspectului ochilor sau a comportamentului vizual, deci PARE normal. De ce la varsta de 3-4 ani? Pentru ca in situatia in care un ochi (sau ambii au un viciu de refractie, este nevoie sa primeasca lentile care sa ii aduca imaginea la locul ei. In situatia in care acest lucru nu se intampla, daca ochiul nu-si primeste lentila necesara, vederea scade progresiv datorita faptului ca pur si simplu creierul incepe sa stearga imaginea. Este o nedreptate a naturii, daca pot spune asa!

    Foarte important de mentionat este ca reeducarea vederii se poate face in aceste cazuri (numeroase de altfel) NUMAI pana la varsta de 6 (sase) ani maximum 7 numai in cazul copiilor supradotati. Orice incercare dupa aceasta varsta va fi fara vreun rezultat. Ochiul cu vederea scazuta din cauza nepurtarii ochelarilor corespunzatori se numeste AMBLIOP (AMBLIOPIE). Ochiul ambliop nu corecteaza cu nimic, nici cu ochelari si nici cu alta metoda cunoscuta de medicina pana in prezent (si nici nu va putea exista vreodata). Singura solutie este diagnosticarea in timp util si reeducarea cu ochelari si exercitii specifice pana la varsta de 6 ani. Repet, dupa aceasta varsta, nici un ochelar sau metoda medicala sau chirurgicala NU mai pot reda vederea scazuta, copilul respectiv ramanand cu un handicap vizual definitiv (pentru tot restul vietii!). Acest handicap va impieta asupra intregii vieti ulterioare deoarece determina lipsa vederii corecte in spatiu (vederea binoculara)."

1 - 5 of 5
20 items/page
List Comments (0)