Skip to main contentdfsdf

Mihai Brav's List: TGN 4+7 Miopia se vindeca wp

  • Jan 28, 16

    "Ochii noştri sunt ferestre către lume pentru întreaga viaţă, deci trebuie să avem mare grijă de aceştia. Acordând zilnic atenţie sănătăţii ochilor ne putem feri de problemele de vedere."

  • Jan 28, 16

    Persoanele care îşi supun ochii unui efort prelungit pot avea dureri de cap, vedere înceţoşată şi senzaţii de arsură sau de nisip sub pleoape. Câteva metode simple ajută la îndepărtarea acestor simptome.

  • Jan 22, 16

    "In ingrijirea zilnica nu dam suficient de multa importanta vederii, desi ochii sunt organe esentiale si sensibile, ale caror structuri se pot degrada in timp. Cel mai mare inamic al ochilor pare sa fie varsta: cu trecerea anilor, elasticitatea unor structuri oculare si functiile nervilor optici scad, iar riscul unor boli precum cataracta, glaucomul sau hipermetropia creste considerabil."

  • Jan 14, 16

    "„Miopia este un viciu de refracţie care se corectează optic prin lentile convexe, deci cu minus. Apare din copilărie sau la vârsta şcolară şi evoluează până în jurul vârstei de 18-25 de ani, chiar dacă este tratată”, declară dr. Eliza Avram, medic primar oftalmologie.

    Tratamentul are rolul de a corecta miopia şi a-i ţine sub control evoluţia. Medicul atrage atenţia că problema de vedere se poate agrava dacă pacientul nu este conştiincios, insistă în a nu purta ochelarii şi îşi menţine obiceiurile nocive de a petrece prea multe ore în faţa calculatorului sau a citi la lumină artificială.

    „În principal, miopia are cauze genetice. Totuşi, petrecerea multor ore în faţa ecranului, privitul şi cititul de aproape, la lumină artificială, sunt factori ce contribuie la instalarea miopiei”, precizează medicul oftalmolog.
    "

  • Sep 03, 15

    "Viciu de refractie caracterizat prin reunirea razelor luminoase venite din departare (de la distanta de 5 m) inapoia retinei si care are drept consecinta formarea neclara a imaginilor obiectelor aflate in apropierea privitorului poarta numele de hipermetropie.

    In primii sase ani de viata, toti copiii sunt putin hipermetropi. Daca pana la aceasta varsta, ochiul nu a ajuns la dimensiunile normale, se instaleaza hipermetropia, iar daca aceasta este supradimensionata, miopia. De aceea, se recomanda parintilor sa se prezinte la oculist la cel mai mic semn de alarma (inrosirea ochilor, tulburarea vederii, dureri de cap, greturi, varsaturi), mai ales ca acestia din urma, incepand scoala, vor trebui sa faca fata unor eforturi neobisnuite pentru ei, cu o solicitare nervoasa si oculara din ce in ce mai intensa. Faptul este cu atat mai important cu cat ambele defecte oculare pot fi ameliorate sau vindecate, la o aplicare precoce si corecta a tratamentelor specifice, coroborate cu corectarea vederii cu ajutorul ochelarilor.

    Cel putin la aceasta varsta, capacitatea de acomodare a ochiului este destul de mare, dar efortul prelungit atrage devierea spre radacina nasului a unuia dintre globii oculari, cu formarea a ceea ce medicii numesc strabism convergent. Neglijarea prezentarii la medicul specialist si neaplicarea mijloacelor corective duc la pierderea, aproape irecuperabila, a vederii cu ochiul respectiv.

    Hipermetropia se mai poate produce in urma extirparii cristalinului (in cataracta) sau prin micsorarea diametrului anteroposterior al ochiului (hipermetropie axiala); pentru acest din urma caz, se considera ca fiecarui milimetru de scurtare a diametrului anteroposterior al ochiului ii corespund trei dioptrii."

  • Sep 03, 15

    "Diverse cercetari au demonstrat ca persoanele care mananca fructe si legume inchise la culoare, aproape negre, sunt ferite de grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer.

    Asta deoarece aceste fructe sunt foarte bogate in vitamina C si grupul de vitamine B cu efect antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic si care, impreuna, actioneaza ca un adevarat scut impotriva cancerului.

    Afinul, un arbust nu prea inalt care creste in zonele montane, infloreste in lunile mai, iunie si fructele sale, afinele, niste bobite bleumarin, brumate, suculente, dulci-acrisoare, se coc in iulie, august. Consumate cu regularitate, afinile cresc imunitatea organismului, au grija de ficat si stomac, curata sangele, vindeca bolile rinichilor, intretin mintea sanatoasa.

    Printre beneficiile consumului de afine mentionam:

    1. Afinele sunt bogate in antioxidanti numiti antocianina (un pigment responsabil de culoarea albastra a afinelor), vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin cresterea hemoglobinei si a concentratiei de oxigen din sange) si stimuleaza astfel, sistemul imunitar si previne aparitia infectiilor.

    2. Frunzele de afin, culese primavara, inainte de a ajunge la maturitate, au o compozitie care ajuta in tratarea a numeroase boli, cum ar fi diabetul zaharat. Bolnavilor de diabet li se recomanda sa consume afine pe tot parcursul anului si sa bea decoct din frunze ori fructe uscate. Afinele reduc cantitatea de zahar din sange si stimuleaza functionarea pancreasului."

  • Sep 03, 15

    "Miopia sau tulburările vederii afectează o proporţie semnificativă a populaţiei, însă această afecţiune oftalmologică este uşor de corectat prin tratament optic (ochelari de vedere, lentile de contact), chirurgical sau… prin intermediul farmaciei verzi.

    Debutează în copilărie
    Persoanele cu miopie prezintă dificultate în a vedea obiectele situate la distanţă. În cazul miopiei, globul ocular are axul antero-posterior prea lung sau corneea are curbura prea accentuată, astfel că lumina ce pătrunde în ochi nu este focalizată corect. Imaginile sunt focalizate în faţa retinei, porţiune a ochiului uşor sensibilă la lumină, cauzând o vedere neclară. Miopia este foarte des întâlnită şi de obicei debutează în copilărie. În mod normal, afecţiunea stagnează, dar se poate şi agrava pe măsură ce se înaintează în vârstă.

    Morcovi cruzi pentru vedere limpede
    Chiar dacă unora li se pare imposibil, iată că alimentaţia poartă un rol important în sănătatea oculară. O hrană bogată în legume şi fructe ajută vederea într-un mod miraculos! Nutriţioniştii recomandă să consumaţi zilnic un morcov crud, pentru a asigura necesarul zilnic de vitamina A. Un remediu mai puţin ştiut este acela cu bitter suedez. Pentru a scăpa de miopie se ung de mai multe ori pe zi pleoapele cu celebra licoare. Se spune că rezultatele au fost remarcabile.

    Aburi binefăcători de silur şi vin alb
    Aveţi nevoie de 20 g silur (plantă erbacee din familia scrofulariacee, cu frunze mici, dinţate şi cu flori mici, palid-violacee, în inflorescenţe terminale spiciforme), 20 g valeriană, 20 g muşeţel, zece grame de verbină (plantă erbacee decorativă anuală, cu frunze dinţate şi cu flori roşii, albe sau liliachii, cultivată mai ales pentru mirosul ei plăcut) şi 30 g suc de soc. După ce se amestecă totul bine, cinci linguri rase cu plante se opăresc cu 500 ml de vin alb, ce iniţial a fost înfierbântat până la limita de fierbere. Aburul este lăsat să acţioneze asupra ochilor închişi timp de două-trei minute. Tratamentul se face de trei ori pe săptămână timp de trei luni."

  • Sep 03, 15

    "Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si contin cantitati ridicate de vitamina C, vitamina B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier si multe alte elemente. Toate acestea stimuleaza sistemul imunitar si previn infectiile. Asa ca, daca vrei sa te protejezi de raceala, febra si boli infectioase, consuma cat mai multe fructe de padure, in special coacaze."

  • Jul 15, 15

    "Abundenţa de fructe exotice, sosite de la mii de kilometri în supermarketurile noastre, ne copleşeşte prin disponibilitate şi reclame insistente. Pe ecranele televizoarelor noastre apar tot mai des specialişti în nutriţie care ne promit că dacă vrem să trăim mult şi să fim sănătoşi, trebuie neapărat să consumăm citrice, banane, ananas etc. Nu uită să înşire vitaminele şi mineralele de care vom beneficia mâncând aceste fructe exotice."

  • Jul 15, 15

    "O mare parte dintre noi avem probleme cu vederea, pe care trebuie sa le corectam. De vina sunt unele medicamente, ca de exemple aspirina. “New England Journal of Medicine” a relatat despre surprinzatoarea corelare dintre consumul mare de aspirina si degenerarea retinei (aspirina patrunde in vasele de sange ale retinei si poate duce in final la orbire). Iar remediul nu consta doar in purtarea de ochelari si diferite tratamente costisitoare, ci folosirea unor produse naturale, cum sunt afinele."

  • Jan 22, 16

    "Un medic american Dr. Mercola expune cat de simplu te poti vindeca de probleme cu vederea prin niste metode simple si cat de nepotriviti sunt ochelarii pentru a corecta vederea, acestia nefiind metoda perfecta de a imbunatati vederea pe termen lung, deoarece ochelarii nu sunt solutia de a corecta vederea si mai degraba de a o agrava in timp. Ochelarii nu au fost conceputi niciodata in a fi solutia ideala. Oricine va purta o lentila de corectie, va necesita lentile din ce in ce mai puternice cu timpul."

1 - 11 of 11
20 items/page
List Comments (0)