Skip to main contentdfsdf

Mihai Brav's List: TGN 1- Exercitii I.V - Typepad

  • Nov 18, 14

    "Exercitii pentru imbunatatirea vederii.

    Ochiul este cel mai complex si mai sensibil organ de simt. De multe ori la efort, suparari, cazaturi, accidente urmate de lovituri la cap, se constata ca ochiul este afectat: se observa hematoame in jurul ochilor, pleoapelor umflate si invinetite, iar uneori se produc chiar hemoragii si hematoame la nivelul retinei.

    Exista, desigur, numeroase medicamente si metode terapeutice. In continuare sint prezentate insa citeva metode simple, dar foarte eficiente, pentru imbunatatirea vederii in cazul hematoamelor sau altor probleme de acest gen care afecteaza retina si, implicit, vederea.

    Resorbtia hematomului de pe retina prin infometare (post negru)

    Inainte de a incepe acest regim de infometare este necesar sa se curete organismul printr-o clisma usor acida (in apa din vasul de clisma se adauga si 150 ml otet de mere).

    Regimul de infometare propriu-zis trebuie sa dureze 1-3 zile pe saptamina. In aceste zile nu se maninca absolut nimic, ci se va bea numai apa. Dupa citeva saptamini se constata o ameliorare (pata care reduce cimpul vizual se micsoreaza, de regula).

    Daca la inceput acest regim se tinea trei zile pe saptamina, dupa citeva saptamini va fi suficient sa ramina o singura zi de post negru pe saptamina.

    Disparitia punctelor negre mobile (ca un roi de musculite) din cimpul vizual

    Hemoragiile si hematoamele la nivelul retinei sint foarte periculoase. La fel de suparatoare (si cu un grad de pericol comparabil) sint si acele puncte mici intunecate, foarte mobile, care se deplaseaza mereu in sus si in jos, ca un roi suparator de musculite, prin fata ochilor si deranjeaza.

    Conform legii lui Verigo, un organism care are prea putin bioxid de carbon (CO2) are de suferit ca si atunci cind ii lipseste oxigenul. In absenta CO2, hemoglobina formeaza cu oxigenul un compus destul de stabil si nu mai cedeaza organismului oxigenul pe care il transporta.

    Pentru a remedia acest neajuns, se recomanda urmatoarele exercitii

    1. Stind in fata ferestrei deschise, la aer, se inspira adinc, se inchid ochii si se mentine aerul in plamini. Se misca apoi capul inainte si inapoi, cit se poate rabda fara o noua respiratie. Se expira si se inspira profund, de citeva ori la rind. Miscarile capului trebuie sa fie foarte line, pentru a nu dauna vertebrelor cervicale.

    Acest exercitiu se repeta de trei ori la rind (cu acele pauze de doua-trei respiratii intre ele).

    2. Se inspira profund si, mentinind aerul in plamini fara a expira, se apleaca capul spre umarul sting, apoi spre cel drept, de atitea ori cit se poate mentine aerul fara a-l expira. Apoi se respira normal de citeva ori. Exercitiul se repeta de trei ori la rind, de asemenea cu pauze de respiratie (ca la exercitiul nr. 1).

    3. Se inspira profund, apoi, retinind aerul in plamini, se roteste capul, de cite ori se poate, alternativ, spre dreapta si spre stinga. Si acest exercitiu se executa zilnic de trei ori. Se obtine astfel un complex de 3 x 3 exercitii, care se va efectua de cinci-sase ori pe zi. Pe linga imbunatatirea vederii, se observa efecte benefice si asupra altor parti ale corpului. Vertebrele gitului devin mai mobile, pielea gitului - mai elastica si cu riduri mai putine, vocea - mai clara si mai puternica. Si, ca o consecinta a participarii muschilor abdominali la respiratie, exercitiile au un efect benefic si la acest nivel: stratul de grasime de pe abdomen incepe sa se topeasca rapid."

  • Nov 18, 14

    "Traim intr-o vreme in care lucrul pe computer a devenit mai mult decat necesar. Orele petrecute in fata monitorului, concentrarea, stresul si alimentatia necorespunzatoare duc in cele din urma la aparitia unor probleme de vedere. In ultimii ani, numarul celor care poarta ochelari a crescut considerabil, parte din cauza acestui aspect. 

    Pe langa faptul ca ar trebui noi insine sa constientizam pericolul din spatele atator ore in care ne solicitam ochii la maxim, avem la indemana cateva trucuri eficiente cu ajutorul carora ne putem imbunatati vederea.

    1. Asezati-va confortabil pe un scaun / fotoliu. Frecati-va mainile pana cand le simtiti calde, fierbinti. Inchideti ochii, dupa care acoperiti-i cu palmele, fara a provoca o presiune la nivelul ochilor.

    Imaginati-va ca este intuneric bezna si concentrati-va asupra intunericului. Respirati adanc, incet si uniform, in timp ce va ganditi la un eveniment fericit sau chiar vizualizati o scena. Deschideti ochii. Repetati acesti pasi timp de 5 minute sau mai mult.

    Acest prim exercitiu pentru imbunatatirea vederii va va ajuta sa va relaxati ochii si in acelasi timp sa va relaxati pe dumneavostra.

    2. Timp de 3-5 secunde inchideti ochii, apoi timp de 3-5 secunde ii tineti deschisi. Repetati de 7-8 ori acest exercitiu simplu pentru imbunatatirea vederii.

    3. Inchideti ochii si cu ajutorul degetelor masati-va pleoapele prin miscari circulare, timp de 1-2 minute.

    Mainile trebuie sa fie igienizate inainte de inceperea exercitiului pentru imbunatatirea vederii, iar miscarile vor fi usoare, pentru a nu se forma o presiune greu de suportat.

    4. Pleopele superioare ale ochilor sunt presate cu 3 dintre degetele de la maini. Mentineti aceasta presiune timp de 1-2 secunde, dupa care “eliberati” ochiul.
    Repetati acest exercitiu pentru imbunatatirea vederii de 5 ori.

    5. Asezati-va relaxat/a! Rotiti ochii in sensul acelor de ceasornic, apoi contra-sensul acelor de ceasornic."

  • Nov 18, 14

    "Poate ca nu stiati, dar vederea poate fi imbunatatita si prin alte metode decat cele clasice: ochelarii sau operatiile. Am sa va dezvalui cateva retete de succes prin care ochiul poate fi invatat sa vada fara ajutorul unei lentile, iar discomfortul si neplacerile asociate cu vederea defectuoasa sa dispara complet.
    Una dintre cele mai cunoscute metode de imbunatatire a vederii fara vreun tratament medical este metoda Bates. Cei care cred ca vederea devine perfecta imediat se inseala. Aceia care sunt dispusi sa urmeze o metoda naturista de acest  de acest gen trebuie sa se inarmeze cu rabdare. Noi, oamenii,  suntem mereu supusi unor tensiuni, fie ele musculare, fie tensiuni de natura psihica. De aceea, pentru a putea avea o vedere clara trebuie sa ne relaxam. Tratamentul presupuse o serie de exercitii care stimuleaza relaxarea musculaturii oculare si nu numai.

    Usurarea efortului asupra ochiului se poate obtine cu ajutorul urmatoarelor tehnici:

    -Tinerea ochilor inchisi pentru cateva minute, avand mainile deasupra lor fara insa a aplica presiune. Acest gen de exercitii ne va ajuta sa obtinem o relaxare mai profunda  a ochiului.

    -Exercitii de miscare a ochilor. Acesta tehnica presupune  fixarea imaginii in anumite pozitii cheie, exercitii pe care le vom putea repeta de cateva ori pe zi. De exemplu: seara, inainte de culcare, facem urmatoarea combinatie de exercitii: tinem ochii inchisi cat de tare putem timp de 7 secunde, apoi tinem ochii inchisi normal, iar la final ii deschidem tot 7 secunde cat de tare putem. Un al tip de exercitii care se efectueaza dimineata si in cursul zilei presupune fixarea privirii timp de 7 secunde in toate  extremele ( maxim stanga sus, maxim stanga jos , maxim dreapta sus, maxim dreapta jos , maxim sus si maxim jos)

    -Un alt lucru simplu pe care putem cu totii sa il facem si care nu necesita efort este sa stam cateva minute  la soare in fiecare zi fara insa a purta ochelari de soare."

  • Nov 18, 14

    "Vederea slabă reprezintă în prezent o problemă cronică. În trecut, doar oamenii care au trecut de o anumită vârstă purtau ochelari. În prezent chiar și copiii de câțiva ani au nevoie de ochelari, din cauza vederii slabe. Se spune că o dietă care nu conține nutrienții și vtaminele necesare reprezintă cauza principală a unei vederi deficitare. Pentru a îmbunătăți vederea, în afară de o dietă adecvată, se pot efectua o serie de exerciții simple.

    Vederea slabă este rezultatul unei alimentații defectuoase încă de la o vârstă fragedă. Alimentația defectuoasă a ochiului este definită ca o cantitate insuficientă de hrană necesară unei funcționări optime a ochiului. Pentru o vedere putenică, se recomandă consumul de alimente precum morcovii, deoarece conțin caroten, o componentă care previne cataracta.

    Îngrijirea ochilor pentru utilizatorii calculatorului

    Pentru a îmbunătăți vederea, puteți realiza câteva exerciții simple acasă. De exemplu, clipitul reprezintă exercițiul cel mai natural și mai ușor de realizat, acesta având ca efect îmbunătățirea vederii și menținerea ochiului curat. Iată și alte exerciții eficiente și ușor de realizat:

    1. Exercițiu de vedere cu două buline

    Stați la jumătate de metru distanță de un perete și imaginați-vă două buline care se află la jumătate de metru dustanță una de alta. Dacă nu vă puteți imagina, puteți desena două buline negre pe perete. Priviți o bulină timp de 5-6 secunde, după care deplasați ușor privirea spre cea de-a doua. Repetați acest exercițiu de vedere timp de 3 minute. Închideți ochii și relaxați-vă.

    2. Exercițiu de vedere folosind liste de numere

    Acest exercițiu îmbunătățește vederea prin întărirea mușchilor. Imprimați o foaie cu numere de dimensiuni mari și una cu numere mici. Lipiți pe perete foaia cu numere de dimensiuni mari. Stați la cel puțin 3 metri distnță de perete. Încercați să vedeți primul număr, iar atunci când vederea devine clară, citiți toate celelalte numere. Înlocuiți foaia cu cea cu numere de dimensiuni mici și repetați exercițiul.

    3. Exercițiu de vedere folosind palmele

    Acoperiți-vă ochii cu palmele. Acționați delicat și nu executați presiune asupra ochilor. Asigurați-vă că ochii sunt acoperiți complet și că nu pătrunde lumina deloc. Concentrați-vă asupra întunericului și respirați ușor. Faceți acest exercițiu de trei ori pe zi.

    4. Clipitul

    Acesta este unul dintre cele mai simple exerciții, care poate fi realizat pentru a îmbunătăți vederea. Clipiți de 10-15 ori rapid. Persoanele care folosesc calculatorul des și cei care se uită mult timp la televizor trebuie să realizeze acest exercițiu de două ori pe zi.

    5. Închiderea ochilor

    Acesta este un alt exercițiu pentru vedere care poate fi realizat cu naturalețe și care are ca efect îmbunătățirea vederii. Închideți bine ochii și stați în această poziție 5-6 secunde. După aceea, deschideți ochii pentru 5-6 secunde. Repetați exercițiul de cel puțin 10 ori pe zi. Acest exercițiu îmbunătățește vederea și relaxează ochii."

  • Nov 18, 14

    ", mult mai frecvente. Odata cu patrunderea din ce in ce mai puternica a calculatoarelor, diversitatea emisiunilor TV si a posturilor TV care se pot urmari pe televizor, ochii sint suprasolicitati. De aceea este bine ca atunci cind simtim intepaturi pe globii oculari sau ochi obositi, sa odihnim vederea si sa facem citeva exercitii pentru relaxarea muschilor."

  • May 22, 15

    "Pentru a avea ochii sănătoşi, specialiştii recomandă cât mai mulţi morcovi. Pe lângă aceştia, mai sunt şi alte alimente ce păstrează starea de sănătate a ochilor sau anihilează efectele negative ale televizorului sau monitorului de calculator.

    Vitaminele C şi E apără de cataractă
    Vitamina A are rolul de a îmbunătăţi vederea pe timp de zi şi de noapte, iar lipsa acesteia din organism duce la apariţia tulburărilor de vedere şi a unor boli grave ale ochilor. Vitamina E protejează membrana celulară, împiedicând acţiunea radicalilor liberi responsabili de apariţia cataractei. Luteina, ce se regăseşte din plin în anumite legume, reduce riscul degenerescenţei maculare care apare la vârste înaintate. Nu în ultimul rând, vitamina C este un excelent antioxidant, iar în combinaţie cu vitamina E are rolul de a proteja ochii împotriva cataractei. Din fericire, lista alimentelor care menţin ochii într-o stare bună de sănătate este suficient de generoasă, astfel încât să puteţi urma o dietă completă.

    Nu evitaţi mărarul, pătrunjelul şi oregano
    Dintre legume este foarte bine să consumaţi cât mai mult: salată, andive, fasole verde, varză de Bruxelles, broccoli, praz, ceapă, spanac, mazăre, ardei gras verde şi roşu, ardei iute, dovleac, usturoi, roşii, ţelină şi porumb. Cele mai bune fructe pentru sănătatea ochilor sunt următoarele: kiwi, lămâile, caisele, pepenele galben şi curmalele. De pe listă fac parte şi câteva ierburi şi condimente precum: mărarul, pătrunjelul, oregano şi curcuma. Dintre acestea, usturoiul şi ceapa au un conţinut bogat de sulf necesar producerii unui important antioxidant pentru menţinerea ochilor sănătoşi. Şi spanacul conţine din belşug vitamina C, betacaroten şi cantităţi mari de luteină, ce ajută la formarea unui ecran de protecţie pentru sănătatea ochilor.

    Betacarotenul, un antioxidant eficace
    Morcovii sunt recunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri pentru efectul benefic asupra ochilor şi a vederii, deoarece conţin o cantitate importantă de betacaroten. Acest antioxidant este foarte important pentru o vedere mai bună şi pentru protejarea ochilor de boli, precum cataracta sau degenerescenţa maculară. Aşadar, consumaţi morcovi cruzi cât mai des, de cel puţin două ori pe săptămână."

  • May 22, 15

    "Se spune despre morcovi că îmbunătăţesc vederea, dar sunt şi alte alimente care acţionează în mod direct asupra sănătăţii ochilor. Iată care sunt acestea
    Spanac

     
    Cei care consumă foarte des spanac au o vedere mai bună şi vor fi protejaţi împotriva bolilor degenerative ale sistemului macular, care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă. Pentru îmbunătăţirea acuităţii vizuale, consumă spanac o dată pe săptămână. 
     
    Portocale, mandarine şi clementine
     
    Citricele conţin cantităţi importante de antioxidanţi şi vitamina C care ne protejează corneea şi cristalinul de apariţia cataractei (afecţiune care apare după vârsta de 65 de ani). Consumă suc de fructe de două-trei ori pe săptămână pentru a-ţi îmbunătăţi vederea. 
     
    Peşte gras
     
    Omega-3 se găseşte în peştele gras, dar şi în nuci sau ulei de rapiţă. Aceasta reduce cu 38% riscul de a suferi de degenerescenţa maculară, o boală oftalmologică care duce la distrugerea vederii centrale. Riscul apariţiei acestei boli creşte pe măsura înaintării în vârstă, după 50 de ani. Pentru a-ţi menţine vederea, consumă de două-trei ori pe săptămână peşte gras, preparat la aburi sau la grătar. 
    "

  • Jun 24, 15

    "Cu timpul din ce în ce mai multe persoane au probleme cu vederea de la vârste fragede, iar aceste sunt datorate, de cele mai multe ori, din cauza numărului ridicat de ore petrecut în faţa dispozitivelor electronice.
    Lumina puternică a ecranelor pe care le priveşti pentru un timp îndelungat, îţi afectează vedere. La început vei simţi o usturime la nivelul ochilor, asociată eventual şi dureri de cap, iar în timp vei constata că începi să nu mai vezi clar.
    În acest caz este important să faci controale periodice la medic, dacă te confrunţi cu astfel de probleme, însă nu uita că şi natura îţi poate fi de un real ajutor. Iată o reţetă 100% naturală, care este perfectă pentru persoanele care nu pot să vadă perfect. Cei care au încercat-o spun că reduce dioptriile, iar unii chiar pretind că i-a ajutat să scape de ochelari. În plus față de îmbunătățirea vederii, această rețetă îmbunătățește chiar şi pielea."

  • Jan 22, 16

    "Exercitiile oculare sunt recomandate in momentul in care pacientul prezinta urmatoarele simptome: oboseala la nivelul ochilor, vedere incetosata, dureri de cap, sensibilitate crescuta la lumina sau pur si simplu simte pleoapele extrem de grele.

    Pentru o mai mare eficienta a exercitiilor se recomanda practicarea acestora inca din copilarie. Trebuie mentionat ca purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact constitue primul pas catre ameliorarea tulburarilor de vedere. "

  • Jan 22, 16

    "Bebelusii nu vad in primele zile de viata decat niste umbre vagi, insa vederea lor se dezvolta si imbunatateste pana la varsta de 8 – 10 ani.  Totusi, atunci cand exista anumite probleme de vedere, din pacate ele sunt descoperite prea tarziu, iar sansele ca ele sa fie corectate devin tot mai mici.

    "

1 - 10 of 10
20 items/page
List Comments (0)