Skip to main contentdfsdf

Mihai Brav's List: TGN 4+7 Miopia la copii Typepad

 • Jan 15, 16

  "Odată cu vârsta,   slăbeşte  şi vederea  - acest lucru se datorează particularităţilor fizologice  ale ochiului şi modificării organice a structurii organului  vizual, condiţionată de îmbătrînirea organismului. Cu toate acestea, alimentația corectă şi stilul de viaţă sănătos vă va ajuta pentru a minimiza efectele unor asemenea schimbări. Există produse alimentare care pot reduce riscul de boli (cataracta, glaucom, miopia, astegmatismul).  Primul pas pentru o vedere sănătoasă va fi consumul de alimente care sunt utile pentru ochii noştri.
  Produse vegetale"

 • Jan 15, 16

  "Tulburările de vedere la copilul mic sunt dificil de descoperit pentru părinţi şi aproape imposibil de semnalat de către copil.

  Cele mai frecvente tulburări de vedere ale copilului sunt reprezentate de viciile de refracţie (miopie, hipermetropie, astigmatism) şi strabism. Toate aceste defecte de vedere, necorectate în copilărie, pot avea repercusiuni grave pentru toată viaţa.

  Cea mai răspândită tulburare de vedere - aproximativ 80% - este hipermetropia, O hipermetropie mică (până la 2 dioptrii), considerată fiziologică, este frecventă la copii în primii ani de viaţă, când ochiul nu este complet dezvoltat.

  O hipermetropie mai mare (având la bază un ochi mai mic ca lungime), necesită corecţie prin ochelari sau eventual alte metode de corectare, precum ocluzia."

 • Jan 14, 16

  Odată cu vârsta, slăbeşte şi vederea - acest lucru se datorează particularităţilor fizologice ale ochiului şi modificării organice a structurii organului vizual, condiţionată de îmbătrînirea organismului. Cu toate acestea, alimentația corectă şi stilul de viaţă sănătos vă va ajuta pentru a minimiza efectele unor asemenea schimbări. Există produse alimentare care pot reduce riscul de boli (cataracta, glaucom, miopia, astegmatismul). Primul pas pentru o vedere sănătoasă va fi consumul de alimente care sunt utile pentru ochii noştri.
  Produse vegetale

 • Sep 03, 15

  " Deşi apreciem toate celelalte organe de simţ şi putem trăi fără unul dintre simţuri, ştim cu toţii că am prefera să ne păstrăm vederea. Pierderea vederii înseamnă incapacitatea de a mai vedea frumuseţea florilor, a păsărilor, a splendorii unui răsărit sau apus de soare, a cerului şi a norilor, a chipului prietenilor şi al celor din familie.

  ⇒ Ochiul este un organ cu mult mai sofisticat decât cel mai performant aparat de fotografiat. Iată câteva informaţii uimitoare despre aparatul ocular: ochiul uman poate transmite 1,5 milioane de mesaje simultan. Pe parcursul unei singure zile, ochiul se mişcă de peste 100.000 de ori. In fiecare ochi există un număr de 137 de milioane de terminaţii nervoase, ce reţin orice mesaj vizual trimis de la ochi spre creier. Celulele cu bastonaşe sunt în număr de 125-130 de milioane, iar celulele cu conuri sunt în număr de 5-7 milioane. Ţesătorii de goblenuri disting până la 14.000 de nuanţe de culori, iar textiliştii 40 de nuanţe de negru.

  ⇒ Chiar şi Charles Darwin, autorul teoriei evoluţiei, a trebuit să se închine în faţa înţelepciunii Creatorului dovedită în anatomia şi fiziologia ochiului. Acesta spunea: „Mărturisesc că poate părea o adevărată nebunie să presupui că ochiul, cu sistemele sale complexe pentru ajustarea distanţei şi a intensităţii luminii, pentru corectarea anomaliilor cromatice şi de sfericitate, este rezultatul selecţiei naturale. ” (Joe White, Nicholas Jomninellis - Demisia lui Darwin)"

 • Sep 03, 15

  "Afectiuni care se trateaza cu corn:
  boli tratate cu corn: boli de stomac, crampe stomacale, diaree, eczeme, enterite, erizipel, guşă, icter sau alte boli de ficat, miopie, paraziţi intestinali, rectocolită ulcero- hemoragică, vitiligo.

  Mod de preparare corn – ceai ce corn
  - la 250 ml apă  se vor pune 2 linguriţe de fructe de corn care se fierb timp de 15 minute. Se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.

  - la 250 ml apă clocotită se va pune o linguriţă de frunze mărunţite de corn . Se lasa acoperit timp de 15 minute si apoi se strecoară. Se pot consuma cate 2-3 ceaiuri in caz de diaree sau de alte afectiuni

  - la 1 litru de apă se vor pune 4 linguri de coajă de corn, acesta se fierbe jumatate de ora si apoi se strecoara. Se poate folosi extern – este foarte bun contra hemoroizilor."

 • Sep 03, 15

  "Miopia este una dintre cele mai frecvente afectiuni oculare, cauzata de cresterea puterii de refractie a ochiului si alungirea globului ocular, ca o consecinta a lucrului la calculator, privitului excesiv a obiectelor de aproape (mai ales in timpul scrisului si cititului).

  Vestea buna este ca miopia se poate vindeca cu ajutorul unui tratament naturist, o alimentatie bogata in vitamine si minerale si ..,exercitii pentru corectarea  vederii.

  Ce este si cum apare miopia?
  Miopia face parte din grupul anomaliilor oculare descrise ca vicii de refractie. Se manifesta prin vederea neclara la distanta, poate fi prezenta inca de cand ne nastem, poate aparea pe masura ce crestem, poate aparea  in perioada pubertatii sau mai tarziu, agravandu-se  odata cu varsta."

 • Jul 15, 15

  "Combinaţia de proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii şi hipolipemice deţinută de afine aduce beneficii de lungă durată, în special persoanelor cu diabet de tip 2, studiile făcute pe acest tip de afecţiune fiind garantate.”"

1 - 9 of 9
20 items/page
List Comments (0)