Skip to main contentdfsdf

Mihai Brav's List: OE Blog + Blogger 1

  • May 13, 14

    "Ceasurile de mână au fost abandonate de majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri, fiind folosite doar de pasionaţi sau de persoanele în vârstă, însă acestea ar putea reveni în prim plan sub formă de ceasuri inteligente. Ideea unui ceas de mână inteligent nu este nouă. Primele astfel de ceasuri au fost lansate la începutul anilor ’70. Hamilton Watch Company a lansat, în 1972, primul ceas inteligent denumit Pulsar. Brandul a fost cumpărat de Seiko în 1978. După patru ani, japonezii au lansat un nou model denumit Pulsar NL C01, capabil să memoreze 24 de caractere, iar un an mai târziu modelul Data 2000 avea capacitatea de a face calcule. Ceasul dispunea şi de o tastatură externă pentru introducerea de date. În anii ‘80 şi Casio a început să fabrice ceasuri inteligente, iar în iunie 2000 IBM a prezentat un prototip de ceas care rula sistemul de operare Linux.

    În zilele noastre, aproape toţi marii producători de electronice lucrează la un ceas inteligent sau au deja unul în portofoliu. Printre aceste companii se numără Acer, Apple, BlackBerry, Google, LG, Microsoft, Qualcomm, Samsung, Sony şi Toshiba. Companii precum Hewlett Packard, Lenovo sau Nokia nu au anunţat, încă, nimic în acest sens."

  • May 21, 14

    "Robotul telefonic care dă ora exactă a fost inventat, înainte de 1989, într-unul dintre laboratoarele de cercetare ale Catedrei de Electronică, Automatică şi Măsuri din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia" din Timişoara. Autorul invenţiei este Lorin Fortuna, fost conferenţiar universitar la această instituţie de învăţământ superior, care-şi aminteşte cu o oarecare revoltă de această realizare profesională, întrucât, după ce a fost anunţat că va fi răsplătit cu premiul Academiei Române, ulterior a fost deposedat în mod abuziv de înalta distincţie. Această invenţie a fost realizată în cadrul unui contract de cercetare încheiat, în 1988, între unitatea de învăţământ superior din Timişoara şi Ministerul Telecomunicaţiilor. Beneficiarii acestui sistem cu vorbire artificială pentru telecomunicaţii au fost atât de încântaţi de utilitatea sa practică, încât l-au introdus în reţea la puţin timp de la ultimele demonstraţii experimentale.
    "

  • May 21, 14

    "De câţiva ani, cetăţenii Timişoarei au putut observa că nu mai aveam ceas în Piaţa Victoriei, era stâlpul gol. Am decis ca temporar să montăm acolo un ceas care nu arăta grozav, dar măcar să nu fie stâlpul gol, urmând să apară un ceas frumos, aşa cum se cuvine în această zonă a oraşului. Am beneficiat de înţelegerea uneia dintre companiile noastre partenere, care s-a oferit – în contextul mai general în care noi am făcut apel la companii să pună umărul la înfrumuseţarea oraşului – să ne doneze acest ceas. Vechiul ceas nu îl vom arunca, pentru că este un obiect cu valoare istorică pentru Timişoara, însă el nu mai putea fi reparat”, a explicat primarul Nicolae Robu.
    Noul ceas care va da ora exactă în centrul Timişoarei, primit ca donaţie, a costat 6.600 de euro, potrivit viceprimarului Dan Diaconu. Primarul spune însă că acesta ar fi trebuit să aibă trei faţete.

    • De câţiva ani, cetăţenii Timişoarei au putut observa că nu mai aveam ceas în Piaţa Victoriei, era stâlpul gol. Am decis ca temporar să montăm acolo un ceas care nu arăta grozav, dar măcar să nu fie stâlpul gol, urmând să apară un ceas frumos, aşa cum se cuvine în această zonă a oraşului. Am beneficiat de înţelegerea uneia dintre companiile noastre partenere, care s-a oferit – în contextul mai general în care noi am făcut apel la companii să pună umărul la înfrumuseţarea oraşului – să ne doneze acest ceas. Vechiul ceas nu îl vom arunca, pentru că este un obiect cu valoare istorică pentru Timişoara, însă el nu mai putea fi reparat”, a explicat primarul Nicolae Robu.
  • Jun 05, 14

    "Daca-ti mai aduci aminte insomniile declansate de ticaitul de ceasurilor mecanice probabil iti vei reaminti si de "958 Ora exacta". Serviciul “Ora exacta” al companiei Romtelecom poate fi acum apelat la numarul 1958 si este cel mai vechi centru de mesaje vocale din Romania, functionand fara intrerupere de peste 25 ani."
    Saptamanal, parintii se asezau seriosi in fata telefonului, pregatindu-se sa formeze numarul salvator: 958. Vocea calda de dincolo de receptor apartinea Georgetei Perlea, crainica TVR din perioada in care un decolteu nu te lansa in televiziune, totul facandu-se live si fara gafe sau balbaieli. Pentru a-si oferi vocea milioanelor de romani Georgeta aproape ca a locuit in studioul de inregistrari timp de doua saptamani, vocea ei auzindu-se exact de 8641 de ori in 24 de ore. Din pacate eleganta voce a Georgetei a fost inlocuita din 1997 cu un soft banal, un program fara suflet. Chiar daca serviciul va inceta intr-un viitor apropiat, vocea calda a Georgetei va rasuna in continuare in sufletele noastre.

  • Jun 05, 14

    "Ce este timpul în fond? Există într-adevăr?! Sau este doar o invenție a omului menită să ne ducă de nas?! Oricum ar fi… timpul influențează tot, timpul înseamnă bani, timpul ne îmbătrânește, timpul ne impune o anumită tendință, timpul ne dă naștere sau ne omoară. Cert este, timpul mișcă tot și influențează tot. Mă întreb… oare cum ar fi lumea fără ceasuri?! Fără ceasurile care socotesc ora exactă, oriunde pe glob, oare ce ne-am face?! Nu-i așa că am fi debusolați?! Nu-i așa că totul s-ar nărui în jur?! Exact așa gândesc și eu!

    Ceasurile sunt ceasuri, maxim de importante. Iar eu… eu una ador ceasurile de damă. Sunt pasionată de ceasuri dama și am acasă o mulțime. Dacă vrei vreodată să-mi faci cadou ceva frumos, ceasurile sunt alegerea ideală. Eu sunt o femeie simplă, dar în același timp rafinată. Cum se poate simplu și rafinat la un loc?! Ei bine… mie nu prea îmi plac accesoriile. Nu sunt femeia care să poarte o mulțime de bijuterii. Nu port o mulțime de brățări, lanțuri și inele. Un ceas frumos și rafinat este de ajuns pentru a accesoriza și personaliza o ținută vestimentară."

  • Jun 05, 14

    "Cat e ceasul? La noi, sau la San Francisco, New York sau Londra? Ei bine, se poate raspunde simplu la aceasta intrebare. Exista un site care ne ajuta sa vedem cat e ceasul in diferite tari de pe glob.

    Adica putem afla ora exacta in diferite zone de pe Pamant. Si nu doar atat. Putem observa diferenta de fus orar, intre noi si alte locuri din lume. Daca la noi e 1 iulie, putem vedea daca altii sunt pe 30 iunie sau poate pe 2 iulie."

  • Jun 05, 14

    Domeniul site-ului interesant de astazi a fost inregistrat in 1997, site-ul a aparut online in 1998 si atragea la inceput, doar 24 de vizitatori. Totusi, primele servicii online, au fost lansate de prin 1995, cum ar fi Calendarul si ceasul.

    De atunci a tot crescut si a ajuns unul dintre cele mai populare site-uri care ne spune totul despre data si ora.

    Gasiti pe site informatii despre ora exacta pe glob, despre Soare si Luna, Anotimpuri, distanta de Soare, altitudinea, lungimea zilei, ora cand rasare Soarele si cand apune, fazele Lunii, echinoctii si solstitii peste tot in lume.

    Cel mai mult imi place harta care arata pozitia curenta a Soarelui si a Lunii, unde poti sa vezi care parti ale Pamantului sunt in lumina zilei si care sunt in noapte. Fascinant.

    Interesanta este si zona cu sarbatori in lume.

    Pentru ora exacta oriunde pe glob, pentru prognoza meteo, calculatori, calendar si o multime de alte lucruri si aplicatii interesante legate de date si timp, va recomand Time and Date.

  • Jun 05, 14

    Pentru a nu intarzia la serviciu, poti afla ora exacta in Romania, folosind serviciul gratuit oferit prin intermediul Internetului. Da, este foarte simplu si foarte usor de folosit. Iata care sunt pasii pentru a afla ora exacta a Romaniei:

    1. Conectati-va la Internet de acasa, de la birou, de la facultate sau de ce nu, dintr-un Internet Caffe

    2. Deschideti un browser cu ajutorul caruia puteti naviga online (sunt recomandate: Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer sau Opera);

    3. Tastati urmatoarea adresa in browser-ul pe care il aveti deschis: http://www.oraexacta.org

    4. Felicitari! Ati terminat! Acum puteti vizualiza ora exacta a Romaniei, dupa meridianul GMT

    Foarte simplu, nu? In doar patru pasi, puteti avea acces la ora exacta in Bucuresti, dar si in intreaga tara doar cu cateva click-uri. E bine sa stiti faptul ca ora exacta in Romania este aceeasi pe intreg teritoriul tarii, aceasta nefiind diferita spre exemplu de la Timisoara (vestul tarii) la Constanta (sudul tarii), etc.

    Este foarte important ca dvs. sa puteti ajunge la timp la serviciu, sa nu intarziati la o intalnire sau chiar la facultate, la cursuri. Cu totii stim cat este de important sa nu pierdem din vedere timpul, fiecare secunda din vietile noastre fiind foarte, foarte importanta. Va recomandam sa folositi acest website oferit in mod gratuit pentru dvs., ori de cate ori aveti nevoie sa aflati care este ora corecta in tara, si cand nu doriti sa aveti probleme cu timpul.

  • Dec 10, 14

    "nainte sa dam ceasurile inainte si inapoi trebuie sa stiti care dintre ore este cea “oficiala”. Caci exista o astfel de ora oficiala, de la care s-a decis ca trebuie mutata limba ce indica ora. Aceasta este ora de iarna, ora standard pentru toate tarile de pe glob si fata de care diferentele de fus orar sunt cele reglementate international prin impartirea teritoriilor lumii pe fuse orare.
    Ideea realizarii unui decalaj orar manual asa incat societatea sa beneficieze de o ora in plus de lumina naturala si astfel sa se economiseasca curentul electric in case si in mediul industrial a aparut in 1895 din partea astronomului britanic George Hudson. Insa abia in 1930 a fost pusa in practica pentru prima data de catre Germania si Austro-Ungaria, fiind apoi adoptata de tot mai multe state ale lumii. In prezent aproape toate tarile europene au adoptat ora de vara, ca si SUA, Canada, cateva tari din America de Sud, din Africa si chiar cateva provincii din Australia precum si Noua Zeelanda.
    Trecerea de la ora de iarna la ora de vara se face intotdeauna in ultima duminica din luna martie iar ceasul se da inainte, ora 3:00 dimineata devenind ora 4:00, ziua respectiva avand astfel doar 23 de ore.
    Invers, trecerea de la ora de vara la ora de iarna se face intotdeauna in ultima duminica din luna octombrie iar ceasul se da inapoi, ora 4:00 dimineata devenind ora 3:00, ziua respectiva avand astfel 25 de ore.
    Prima schimbare de ora prin care vom trece este asadar revenirea la ora de iarna, in noaptea dintre 26 si 27 octombrie 2013; urmatoarea fiind trecerea la ora de vara in noaptea dintre 29 si 30 martie 2014.
    In Uniunea Europeana ceasurile se dau inainte sau inapoi in acelasi moment in toate tarile. Astfel, daca in Romania trecerea la ora de iarna inseamna schimbarea orei 3:00 in ora 4:00, in Austria, Germania si celelalte tari central europene ora se schimba simultan, din 2:00 in 3:00 iar in Marea Britanie si Portugalia in acelasi moment de timp, doar ca acolo ceasul se schimba din 1:00 in 2:00. Dincolo de ocean, schimbarea orei nu se face in tandem cu Europa ci abia cand ceasul de acolo ajunge la 2:00 ora locala. Mai jos, in America de Sud, Chile schimba ora nu in ultima duminica ci in a doua duminica a lui martie, respectiv a lui octombrie, iar schimbarea se face la ora locala 0:00. Ceea ce face ca de exemplu diferenta de fus orar intre Romania si Chile sa fie de sapte ore in timpul verii, cinci ore in timpul iernii si sase ore in cele cateva saptamani intre datele de schimbare a orei din cele doua tar"

  • Dec 10, 14

    "ORA DE IARNĂ 2014: Trebuie sa stiti, ora de iarna este ora oficiala a oricarui stat de pe glob, ora de vara fiind cea vinovata pentru “dereglarea” ceasurilor, e drept, pentru un scop nobil, acela de a economisi energia electrica necesara pentru iluminatul public si privat prin folosirea eficienta a luminii Soarelui pentru activitatile curente. Astfel, cand trecem la ora de iarna revenim practic la ora oficiala.

    Asadar, trecerea la ora de iarna 2014 se face in noaptea dintre 25 si 26 octombrie 2014 (ultima duminica din luna octombrie), schimbarea orei facandu-se astfel incat ora 4:00 a diminetii de 26 octombrie 2013 devine ora 3:00, acea ora repetandu-se iar ziua avand 25 de ore.

    ORA DE IARNA 2014. CAND SE SCHIMBA ORA. Cand trecem la ora oficiala de iarna.  Trecerea la ora de vară 2014 s-a făcut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 29 spre 30 martie. Astfel, ora 3,00 a devenit ora 4,00, deci ceasul a fost dat înainte. Astfel, românii au dormit mai puțin, dar au avut zile cu mai multă lumină. Duminică, 30 martie, a fost cea mai scurtă zi din an, având numai 23 de ore.

    ORA DE IARNA 2014. CAND SE SCHIMBA ORA – Cand trecem la ora oficiala de iarna.   În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Până în 1939 ora de vară a funcționat în fiecare an, între prima duminică din aprilie (în 1932: 22 mai), ora 00:00 și prima duminică din octombrie, ora 01:00 (ore locale). Între 1 aprilie 1940, ora 00:00, și 2 noiembrie 1942, ora 03:00, ora de vară a fost în vigoare permanent în România. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată. Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979.

    ORA DE IARNA 2014. CAND SE SCHIMBA ORA . Când trecem la ora oficiala de iarna.  Prezenta regulă este în vigoare din anul 1997. Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cât mai mult timp, a luminii Soarelui. În lunile de vară, ora este dată înainte pentru ca principalele activități umane să se desfășoare cât mai mult posibil pe lumină naturală; în acest fel se economisește energia electrică necesară iluminatului."

  • Dec 10, 14

    "In fiecare primavara, mai precis in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii martie, trecem la ora de vara. In acest fel, se foloseste lumina naturala pentru o perioada ceva mai lunga de timp, pe parcursul unei zile. In schimb, odata cu instalarea toamnei, in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii octombrie, se revine la ora normala.

    In tara noastra, acest sistem a fost instaurat in 1932. Pe atunci, ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia dupa 36 de ani, in 1979, s-a revenit la acest procedeu."

  • Dec 10, 14

    "65 de Idei de Managementul Timpului de la Oameni Foarte Productivi
    Cuprin­sul pe scurt [Arată]
    DAT FIIND CĂ AVEM CU TOȚII 24 DE ORE PE ZI, doar modul în care le folo­sim și cum ne facem mana­ge­men­tul tim­pu­lui face dife­rența între oame­nii pro­duc­tivi și cei cărora cele 24 de ore nu le ajung.

    Cum facem ca acele 24 de ore să ne fie sufi­ciente pen­tru a ne deplasa înspre obiec­ti­vele noas­tre? Cum ne ges­tio­năm tim­pul în mod eficient?



    sursa foto: Trey Rat­cliff

    Nu mai poți recu­pera tim­pul pe care l-ai pier­dut. Poți doar să îl folo­sești mai bine în viitor. 

     - Ash­ley Ormon -

    Iată 65 de sfa­turi de mana­ge­ment al tim­pu­lui care mi-au fost utile și pe care le-am adu­nat mai jos:

    65 de sfa­turi de mana­ge­men­tul tim­pu­lui de la oame­nii productivi
    "

  • Aug 12, 15

    "Casio isi continuă parteneriatul de succes cu Red Bull Racing, echipa de Formula 1 şi ambasador al mărcii sale prin Sebastian Vettel în 2010. Unul dintre starurile din noua colectie de ceasuri casio este Edifice EF-543D-1AVEF. Acest ceas de mana cu cronometru de înaltă calitate combină un aspect exclusiv sportiv cu rafinamentul tehnic. Din punct de vedere optic, EF-543D-1AVEF iese în evidenţă prin designului său individual şi elegant: bratara solida din otel inoxidabil, cu aspect de profil de anvelopa, transmite dinamismul sportiv asociat cu eleganta clasica. Carcasa supradimensionata, este de asemenea, din otel inoxidabil masiv. Bezelul neagru ionizat iti sare in ochi de la inceput, ca si cele patru elemente şurub de pe marginea carcasei ce se integrează perfect în designul-motor de curse din acest ceas. Aspectul de Formula 1 continuă si la cadranele interioare. Cadranul stâng arata ca o janta de roata de curse, avand funcţia de afisare a orei in format 1-24 de ore, în timp ce tonurile de rosu din cadranele inferioare sunt similare cu culoarea turometrului într-o maşină de curse. Ideea de "Speed and Intelligence" se regaseste de altfel si în dotarile tehnice importante ale acestui ceas. Ceasul prezinta o nouă metodă de afişare a timpului - contrastanta, inovatoare şi precisa. Edifice EF-543D-1AVEF urmatoarele caracteristici importante: Capac infiletat, Coronita infiletata, indicatoare fosforescente NEOBRITE , Cronometru, Afisarea datei, Geam din cristal mineral cu suprafata usor bombata, Carcasa masiva din otel inoxidabil, Bratara masiva din otel inoxidabil, Rezistenta la apă până la 10 bar. "

  • Aug 12, 15

    "E şapte dar, de fapt, e şase. Nu mă pot obişnui cu ora cea nouă.

    Îmi place că e lumină mai multă şi mai naturală, dar sunt derutată. Mă culc mai târziu sau mă trezesc mai devreme? Ei zic că după o săptămână te-nveţi. Să mai am puţintică răbdare.

    În lunile cu pricina, adică în martie şi octombrie, mereu rămâne câte un ceas neactualizat în casă, care îmi joacă feste tocmai în momente importante. Acum vreo trei ani, am încercat alt sistem: am lăsat toate ceasurile la ora de iarnă, doar ceasul de mână îmi arăta ora oficială. Eram mereu în alertă şi făceam calculele pe loc. A fost bine, pentru că peste şase luni n-a mai fost nevoie să le dau jos de pe perete ca să potrivesc ora exactă. Şi-apoi, mă mai gândesc, la ritmul nostru, minutele şi secundele contează, ora mai puţin. Obişnuiam să ascult matinalul unui post de radio local, iar prezentatorul insista ca la fiecare intervenţie să precizeze ziua, luna şi anul în care suntem. OK, cu ziua se mai întâmplă să greşeşti, la prima oră, când eşti adormit, dar să fim serioşi, când eşti deja în luna aprilie, mai ai dubii în privinţa anului? Nu prea cred. Am schimbat postul tocmai din cauza moderatorului fixist şi zilnic în criză de inspiraţie. Dacă nu ştii cum să începi intervenţia, ne spui că azi e vineri şi că, surpriză, doamnelor şi domnilor, suntem în 2013! Între timp am aflat că l-au mutat în departamentul tehnic pe domnul respectiv, acolo rigurozitatea şi lipsa de spontaneitate sunt mai apreciate.




    S-a încheiat era matinalului sec şi plictisitor, s-au dus zăpezile, s-au topit şi gândurile reci, ne-am despachetat de cojoace. Baba Dochia a rămas despuiată şi îmbunată, testând beneficiile ultravioletelor de aprilie. Mai sus, perdea de nori ca o broderie rară, mai jos covor nou de iarbă fragedă. Pe ceasul de perete, o amintire despre o noapte ciuntită cu bună-ştiinţă de un protocol omenesc. S-a zvonit că din acea noapte vom fi mai rar supăraţi şi mult mai des răsfăţaţi de soare şi de ploaia caldă. Şi chiar aşa s-a întâmplat."

1 - 14 of 14
20 items/page
List Comments (0)