Skip to main contentdfsdf

Pekka Laine's List: Kunnat ja kaupungit

 • Aug 10, 09

  Aina joskus kuulee sanottavan, että Tampere on Suomen paras kaupunki ja Jyväskylä toiseksi paras. Itse saattaisin rankata kaupungit tosin eri järjestykseen, Tampere on jo mielestäni selkeästi liian iso ja hajanainen. Ja kyllähän Tampereeltakin sellaiset paikat kuin Tesoma ja Hervanta herättävät yleisesti ottaen negatiivisia mielikuvia, mutta ennakkoluulot ovat ennakkoluuloja — esim. Hervanta on todellisuudessa moderni, nuorekas ja kansainvälinen kaupunginosa, josta löytyy niin huipputekniikkaa kuin erämaaluontoakin.

 • Aug 10, 09

  Kaunis kesäkaupunki, joka tunnetaan myös taiteilijoistaan: mm. Albert Edelfelt, Johan Ludvig Runeberg ja kuvanveistäjä Ville Valgren ovat asuneet ja työskennelleet siellä.

 • Aug 10, 09

  Lainojen tarkistus ja uusinta Porvoon kirjastoissa.

 • Aug 10, 09

  Helsinki on mielestäni mielenkiintoinen matkailukaupunki, mutta asumaan en sinne muuttaisi... Helsingin matkailulle on tyypillistä kohteiden iso koko: mm. Korkeasaareen ja Suomenlinnaan saisi helposti menemään 2—3 päivää. Onko tämä sitten hyvä juttu, onkin kokonaan toinen asia. Esim. Korkeasaaressa tulee väistämättä mieleen, miksei lajeja voisi olla vaikkapa 3 kertaa vähemmän, jolloin yksittäisillä lajeilla olisi paljon suuremmat oleskelutilat.

  Sopivan kokoiset, hallittavissa olevat kohteet tuntuvat toimivan ainakin itselläni paljon paremmin kuin isot kohteet, joissa ei tiedä, miten edes aloittaa. Tai vaihtoehtoisesti iso kohde voisi olla jaettuna selkeisiin osakokonaisuuksiin, joista voisi käydä haluamansa läpi. Sea Life on mielestäni kohde, jonka kokoluokka on juuri sopiva. Tässä voikin samalla kehua myös Sea Lifen opasta, joka oli harvinaisen innostunut työstään...!

1 - 5 of 5
20 items/page
List Comments (0)