Skip to main contentdfsdf

Adrianos77's List: ifttt iv

  • Apr 27, 14

    "Oamenii vor spune adesea, atunci cand stiu ceva “ca-n palma” pentru a indica faptul ca sunt familiarizati cu acel lucru dintr-un capat intr-altul. Dar cat de multe stii de fapt despre propriul tau corp? Avem 16 informatii interesante care te-ar putea surprinde.
    1. Amprenta limbii
    Nu scoate limba daca vrei sa iti ascunzi identitatea. Asemanator amprentelor, fiecare are o unica amprenta a limbii!!
    2. Naparlirea
    Animalul tau favorit nu este singurul din casa cu probleme de naparlire. Oamenii lasa in urma in fiecare ora circa 600 000 de particule de piele. Asta inseamna circa 1,5 kg pe an, asa ca in medie o persoana va pierde circa 52 de kg de piele pana la 70 de ani.
    3. Numarul de oase
    Un adult are mai putine oase decat un copil. Incepem viata cu 350 de oase, dar, deoarece oasele fuzioneaza in timpul cresterii, terminam doar cu 206 ca adulti."

  • Apr 23, 14

    "În cazul ochiului emetrop (vederea normală), imaginea se formează pe retină. Pentru ca razele de lumină să se poată focaliza, acestea trebuie să se refracte. Cantitatea de refracție depinde în mod direct de distanța de la care este văzut obiectul. Un obiect situat la o distanță mai mare necesită mai puțină refracție decât unul situat la o distanță mai mică. Cel mai mare procentaj din procesul de refracție are loc în cornee, restul refracției necesare având loc în cristalin.

    Lumina trece prin mediile transparente (cornee, umoare apoasă, umoare sticloasă) și cristalinul și formează o imagine răsturnată pe retină. Pe retină, celulele specializate transformă imaginea în impulsuri nervoase. Acestea ajung prin nervul optic până la regiunea posterioară a creierului. Acesta din urmă interpretează semnalele printr-un mecanism complex care implică milioane de neuroni.

    Razele de lumină suferă la nivelul ochiului o refracție triplă:

    razele de lumină își schimbă direcția;
    o refracție are loc la nivelul corneei și câte una pe fiecare față a cristalinului;
    imaginea se formează pe retină, pe pata galbenă și este reală, mai mică și răsturnată."

  • Apr 23, 14

    Văzul sau vederea este imaginea proiectată pe retină pe care o percepem cu ajutorul ochiului fiind mai departe transmisă centrului optic din creier prin intermediul nervului optic.

    Ochiul captează imaginile ca un aparat fotografic. Lumina patrunde prin partea din fata a ochiului printr-o membrana transparenta denumita cornee, inconjurata de o zona denumita albul ochiului sau sclerotica. In spatele corneei se gaseste irisul, un disc colorat in culori precum verde, albastru, caprui sau negru. Intre cornee si iris exista un lichid numit umoare apoasa. Irisul e perforat in centru de un orificiu de culoare neagra, denumit pupila. Pentru ca ochiul sa nu fie deteriorat, atunci cand lumina este foarte puternica, pupila se contracta (se micsoreaza); din contra, cand e intuneric, pupila se mareste. Lumina traverseaza în continuare cristalinul, care are functia de lentila biconvexa, apoi un alt lichid, corpul vitros sau umoarea sticloasa. In final, imaginea este proiectata in profunzimea ochiului pe o membrana denumita retina, ca si cum aceasta ar fi o pelicula de film dintr-un aparat fotografic.

1 - 3 of 3
20 items/page
List Comments (0)